Вдосконалення рецептур та контроль якості продукції «Miks color» – стимул для сталого розвитку бренду

Вдосконалення рецептур та контроль якості продукції «Miks color» – стимул для сталого розвитку бренду

Ситуація на ринку сировини для виробництва лакофарбової продукції в Україні та переорієнтація джерел постачання вносить певні корективи у виробничі процеси та вимагає заміни деяких компонентів.

Цей процес має і значний позитивний ефект. Результатом зміни в рецептурах є їх вдосконалення. Відповідно, заміна деяких компонентів вимагає додаткового та більш прискіпливого контролю за якістю продукції, що випускається.

Розглянемо основні етапи контролю у процесі виготовлення продукції «Miks color»:

Посилюємо вхідний контроль, щоб на виході отримати максимальний результат:

  • Вся сировина, що надходить на завод, проходить обов’язковий контроль. Відбір проб відбувається відповідно до нормативного документу на конкретний вид сировини – постачальник зобов’язаний надати відповідний сертифікат.
  • Додатково наша лабораторія робить аналіз відповідно до своїх власних вимог, а перелік таких аналізів може бути ширшим, аніж ті, які заявляє постачальник.

Регулярно оновлюємо та вдосконалюємо методики:

  • Для продукції бренду «Miks color» робиться стандартний набір показників, що прописаний в нормативному документі (ТУ). На кожен показник розроблена методика, згідно чинного законодавства, відповідно до якої і робиться певний аналіз.
  • У власній лабораторії ми можемо побачити невідповідність матеріалу в процесі виробництва і одразу доопрацювати його до показників згідно нормативного документу.
  • За наявності мінімального набору обладнання споживач може й самостійно перевірити перетир, в’язкість, колір, місткість ЛОС та інше. Проте в цьому немає необхідності, адже кожна партія проходить суворий контроль і у випадку невідповідності не буде випущена. Крім того, ми зберігаємо арбітражні зразки кожної партії, тому за потреби зможемо перевірити відповідність цього матеріалу нормативам.

Щорічно наша лабораторія проходить як внутрішні так і зовнішні аудити, ти самим підвищуючи свою кваліфікацію.

  • Наші лабораторії розвитку та досліджень, а також контролю якості оснащені сучасним обладнанням рекомендованим ДСТУ ISO. Ми постійно оновлюємо наш арсенал обладнання як для сировини так і для контролю якості.
  • Всі співробітники лабораторій мають спеціальну освіту та регулярно підвищують свою кваліфікацію.

В результаті посилення контролю якості та роботи відділу розвитку, а також переорієнтації на постачання сировини, насамперед від європейських виробників, є покращення певних споживчих характеристик продукції «Miks color». Наприклад, час висихання ґрунт-емалі 3 в 1 зменшено з 20 до 4 годин, вся, без виключення, продукція «Miks color» відповідає вимогам Технічного Регламенту щодо обмеження використання свинцю у лакофарбових матеріалах та сировинних компонентах (не містить токсичних сполук свинцю).

Завдяки тому, що «Хеліос Україна», як частина KANSAI HELIOS, має постійний доступ до сировини з європейського ринку, ми продовжуємо рух вперед у створенні досконалої продукції.